EΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Έτος Νεολαίας – Στόχοι Και Προτεραιότητες – Συμμετοχική Δημοκρατία

Καταδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για τη νέα γενιά, ως το μέλλον του τόπου, καθώς και τη μεγάλη έμφαση που η Προεδρία δίνει στα θέματα νεολαίας, το Υπουργικό Συμβούλιο ανακήρυξε το 2024 ως Έτος Νεολαίας. Αρωγός είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας.

Βασικοί στόχοι του Έτους Νεολαίας είναι η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η βελτίωση των πολιτικών που τους επηρεάζουν, η προώθηση της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων για διευκόλυνση της ένταξής τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών επιχειρηματικής πρωτοβουλίας των νέων, όπως επίσης και η ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Έτους Νεολαίας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου πραγματοποίησε στις 22 Απριλίου 2024 ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη Συμμετοχική Δημοκρατία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Προέδρου του ΟΝΕΚ. Το σχολείο μας είχε τη μεγάλη τιμή να προσκληθεί και να λάβει μέρος στην ανοικτή συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και την Υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να αναπτύξουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις για τους τρόπους που θα ενισχύσουν ουσιαστικά τη δημιουργική συμμετοχή των νέων στα κοινά.

Συμμετοχική Δημοκρατία

Global Money Week

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search